marți, 8 februarie 2011

Kicksledding - Alt fel de miscare in aer liber iarna


Kicksleding-ul este o alta activitate ce se poate desfasura in aer liber, iarna, care castiga din ce in ce mai multa popularitate. Ce este kicksledding-ul? O sanie mica constand dintr-un scaun montat pe niste sine metalice(skiuri,de ce nu?) care se continua in spatele scaunului avand de doua ori lungimea acestuia. Sania este propulsata inainte prin impingerea in sol cu piciorul astfel incat aluneca pe zapada. De asemenea, atelajul mai este prevazut cu un ghidon atasat de spatele scaunului in partea de sus pentru o manevrare mai usoara.
Este o excelenta forma de a face exercitii fizice iarna, in aer liber, care nu necesita un efort fizic prea mare, punand " la lucru", in special, muschii fesieri, ai spatelui si picioarelor. Se poate invata usor, dupa cateva deplasari, ne dam seama ca afara nu mai este asa de frig!
Designul si functionalitaea acestei sanii ne permite sa ne odihnim in timp ce inaintam pe gheata sau zapada care trebuie sa fie cat de cat batatorita, inaintarea prin zapada mare fiind anevoioasa. Costul unui astfel de echipament este mic, se poate compara cu cel pentru schiat sau mai putin. Uneori nu este placut sa faci lucruri de unul singur si de aceea, kicksledding-ul, este o activitate care se poate face impreuna cu ceilalti prieteni, tansformand-o intr-o competitie intre sanii in locatii alese cu grija pentru a evita eventuale accidente nedorite.
Prin acesta activitate, de transport, pana la urma, nu poluam aerul, avand o contributie pozitiva asupra mediului in care traim.
Veti experimenta un sport de iarna care este la indemana fiecaruia, chiar daca alte activitati de iarna in aer liber vi se pareau imposibile datorita complexitatii lor, un alt fel de a face miscare fizica in aer liber, de a avea parte de distractie, de a vedea si parcurge diferite locatii, chiar si atunci cand temperaturile de afara nu te prea indeamna sa iesi din casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu