miercuri, 2 februarie 2011

Aer proaspat si fara mirosuri urate in frigider


Frigiderul este locul predispus pentru aparitia mirosurilor neplacute, asta si datorita pastrarii unor bunuri perisabile. Este locul perfect unde se pot pastra bunurile proaspete pentru o perioada mai lunga de timp, dar este bine sa nu uitam sa inlaturam bunurile perisabile care devin, odata cu trecerea timpului urat mirositoare. Pentru a pastra o atmosfera placuta in frigider trebuie sa-l mentinem intr-o "forma" buna, tinand cont de cateva reguli importante si la indemana fiecaruia dintre noi.

1. Alimentele nu le asezati pur si simplu in vase sau boluri ci folositi recipiente din plastic cu capac, care previn actiunea oxigenului din aer ce provoaca procesul de putrefactie; achizitionati articole din plastic usor de manevrat si corespunzatoare cu capacitatea frigiderului.

2. Etichetarea alimentelor ( cu ajutorul unor bucati de hartie, memento-uri ) pe care sa scrie tipul alimentului, data prepararii si data cand va asteptati sa nu mai fie bun de mancat, astfel puteti stii cand sa va dispensati de el. Foarte multi dintre noi uitam ce avem in frigider sau congelator astfel ca aceste etichete de adus-aminte ne sunt de mare ajutor.

3. Separati alimentele rapid perisabile, creand un spatiu special pentru acestea, astfel, verificandu-le mai des, puteti sa aveti un control mai bun si sa le eliminati.

4. Compartimentele de fructe si legume trebuie verificate periodic, evitand sa amestecati cele bune cu cele care au urme de lovituri sau semne de putrezire, deoarece se transmit si la celelalte. Foarte important: nu le spalati inainte de a le depozita, deoarece umezeala le dauneaza, dar faceti acest lucru inainte de a le manca!

5. Curatati partea e jos a recipientelor, vaselor, sticlelor inainte de a le depozita, toate celelalte pete de umezeala sau scurgeri din alte produse ( ketchup ) care apar, deoarece preveniti aparitia mucegaiului.

6. Stabiliti o zi pe saptamana cand veti curata frigiderul, aceasta indeletnicire va deveni un obicei, bun si sanatos, asfel ca nu-l veti uita; aveti posibilitatea sa utilizati produse nelipsite din fiecare bucatarie, cum ar fi otetul si bicarbonatul de sodiu, pentru indepartarea petelor si pastrarea unui miros curat in frigider.

7. Scoateti si curatati cu regularitate recipientul de colectare a apei, verificati tubul care duce la acesta sa nu fie infundat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu