joi, 3 februarie 2011

Ce puteti face cu uleiul de masline


Pe langa lamaie, zahar, aloe, sofran, lemn de santal si miere, uleiul de masline este un alt produs din casa ce are diverse intrebuintari ca adjuvant al frumusetii. Este un ulei antibacteriant usor, care nu irita, bogat in antioxidanti, prin urmare fiind ideal pielii.
Ulei de masline ca demachiant
Daca ramaneti fara demachiant, acesta este un foarte bun inlocuitor. Folositi-l pentru a va indeparta machiajul seara, va lasa un strat fin de ulei pentru a va hrani pielea pe perioada noptii.
Ulei de masline pentru unghii
Pentru intarirea unghiilor moi si fragile le veti scufunda intr-o ceasca cu ulei de masline si veti observa imediat efectul asupra unghiilor si cuticulelor. Pentru unghiile si degetele patate mai adaugati si lamaie in uleiul de masline dupa care introduceti mainile in el.
Ulei de masline pentru maini si picioare catifelate
Pentru a exfolia pielea de pe maini, puteti amesteca zahar cu ulei de masline si frecati pe toata suprafata mainilor. Va puteti masa mainile si picioarele cu ulei de masline, dupa care luati sosete, cu cateva ore inainte de culcare. Dimineata va veti trezi cu maini si picioare mai catifelate.
Ulei de masline in loc de crema de ras
Pentru a indeparta parul nedorit de pe maini si picioare, aplicati un strat de ulei pe toata suprafata si apoi folositi aparatul de ras, obtinand un epilat mult mai fin. In timp ce epilatul va scapa de parul nedorit si exfoliaza in mod delicat pielea, uleiul de masline o hraneste si o lubrifiaza. Si barbatii pot folosi acesta metoda cand se barbieresc si vor descoperi ca pielea lor chiar arata din ce in ce mai tanara pe zi ce trece.
Ulei de masline pentru bai
Va puteti rasfata pielea cu un masaj cu ulei de masline pe tot corpul inainte sa faceti o baie. Puteti pune cateva picaturi de ulei in apa inainte sa intrati in cada.
Ulei de masline pentru buze uscate si crapate
Buzele noastre sufera din cauza schimbarilor climei si anumarului insuficient de glande sebacee, problema care se agraveaza iarna, pentru a le proteja trebuie sa aplicam un strat de ulei pe buze pentru a le proteja si hrani.
Ulei de masline pentru masajul parului
Puneti in palme ulei usor incalzit si masati usor scalpul, cu degetele, prin miscari usoare. Aplicati pe varfurile parului, ajuta la firele despicate, matreata, oferind elasticitate si stralucire.
Ulei de masline pentru pielea uscata
Aplicati pe toata suprafata si priviti cum pielea uscata devine instantaneu catifelata, elastica, hidratata. Este foarte bun si in situatia in care ramaneti fara crema hidratanta fiind un inlocuitor sigur si eficient, hranind pielea.
Remediu pentru " laba gastei"
Luati o lingura de ulei de masline in palma, stoarceti cateva picaturi de vitamina E, amestecati bine si aplicati usor pe "laba gastei" si in jurul ochilor, asteptati zece minute, apoi stergeti cu un tampon de vata inmuiat in apa calduta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu