luni, 1 martie 2010

Vacanta in Austria


Austria este o tara din Europa Centrala, fara iesire la mare, bogata in istorie si cultura. Populatia este de peste 8 milioane locuitori care traiesc intr-o zona de 88.872 km patrati. Ca si in celelalte tari ale Uniunii europene , moneda este EURO. Capitala este la Viena care are in jur de 1.7 milioane locuitori, alaturi de alte orase si  statiuni renumite , printre care si Salzburg.

Viena are o cultura vasta si o istorie plina de evenimente care aduc vizitatorii pentru a le cunoaste. In timp ce se odihnesc intr-un pat si apoi sa se delecteze cu un mic dejun copios, urmeaza cunoasterea unor cladiri unde poti intalni un geniu arhitectural, care se lauda cu o mare varietate de stiluri si influente, clasicist si Art Nouveau, alaturi de un amestec frumos de cladiri moderne.

Viena este de asemenea un loc al traditiilor in muzica, teatru si opera, unde un loc special il ocupa Burgtheater in inima iubitorilor de teatru. Viena este de asemenea binecunoscuta pentru salile de opera unde au loc concerte de-a lungul anului,  unde este un adevarat privilegiu de a asista; ca sa nu mai amintim de spectaculosele baluri care au loc si la care participa personalitati remarcante ale vietii publice; in particular balul anual gazduit de Opera din Viena; concertul din 1 ianuarie; numeroasele muzee pentru vizitatorii devotati artei, culturii si nu numai. este bine de stiut ca un loc de cazare in centrul Vienei va poate purta pasii catre aceste destinatii fara prea mari eforturi constituind un avantaj.

Salzburg este un alt oras important al Austriei care se poate lauda cu arhitectura in stil Baroque. Este binecunoscuta asezarea acestuia la poalele Alpilor. pe intreg teritoriul orasului exista numeroase atractii culturale, istorice si arhitecturale care merita vazute, iar locurile de cazare si meniul variat va face sa va simtiti ca acasa in acest oras fantastic.

Daca cele prezentate mai sus nu reprezinta o atractie pentru d-voastra, atunci sa mai mentionam, pentru iubitorii sporturilor de iarna si drumetiilor, ca aici se afla cele mai renumite statiuni din Europa. Mii de turisti iau cu asalt partiile de aici si locatiile din jurul acestora, amintind aici Zell am See.

Aceste aspecte dau o imagine cu totul noua unei tari minunate care merita vizitata macar odata in viata.  

Un comentariu:

  1. Am fost recent in Austria si mi-a placut foarte mult. Totul este organizat, curat si pus la punct. Totusi o vacanta intr-o tara latina ma atrage ma mult din cauza ca este mai vesela si plina de energie. Am scris si un articol detaliat despre experienta mea in Austria (cazare, preturi, obiective, atmosferta, etc):
    http://roxandrei.ro/calatorii/vacanta-in-austria/
    Voi reveni in acesta tara in vacanta de iarna pentru schi.

    RăspundețiȘtergere