duminică, 28 februarie 2010

Esti adolescent si prietenii te streseaza sa faci ceea ce nu-ti place?


 Viata de adolescent este foarte grea,mai ales cand trebuie sa faci lucruri care nu-ti sunt pe plac;acest lucru aduce pur si simplu si mai multa presiune in viata unui adolescent( care-ti va spune ca oricum are o viata grea).

De exemplu,daca se va hotari ( de catre colegii tai) ca vinerea e ziua in care se poarta pijamale la scoala,este foarte probabil sa vii imbracat in pijamale desi detesti ideea in sine.Acest lucru inseamna sa fii stresat se altii.

Desi sa te imbraci in pijamale la scoala ar putea sa para aiurea,asta nu inseamna ca este si periculos.Daca esti rugat sa faci ceva cu adevarat periculos si nu vrei,atunci lucrurile se schimba cu siguranta.Daca vrei sau nu sa-ti urmezi prietenii in ceea ce au de gand sa faca depinde numai de tine.

Iata cateva situatii in care nu ar trebui sa cedezi presiunii,dar cel mai bun lucru pentru tine este sa refuzi:

-daca numai gandul de a face ceea ce te-au rugat amicii tai iti da o stare de neliniste;

-daca intuitia iti spune ca nu e bine ceea ce urmeaza sa faci;

-daca iti este teama si eziti sa-ti urmezi amicii;

-daca actiunea pe care urmeaza s-o intreprinzi cu amicii este impotriva a ceea ce te-au invatat parintii;

-daca ceea ce te-au rugat amicii sa faci este contrar propriului cod de valori morale;

-daca este in contradictie cu ceea ce te-au invatat profesorii la scoala( de ex. sa NU iei droguri,sa NU furi,sa NU minti,etc).

In toate cazurile mentionate mai sus este foarte bine sa refuzi ceea ce te-au rugat amicii tai.Daca-ti sunt cu adevarat prieteni iti vor respecta optiunea si nu vor insista mai mult.Daca nu te inteleg,inseamna ca cel mai bine ar fi sa va luati "la revedere" deoarece nu sunt prieteni decat atunci cand au un interes.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu