miercuri, 10 martie 2010

Legalizarea casatoriilor persoanelor "gay"


Casatoriile intre persoane de acelasi sex continua sa fie o problema fierbinte pentru multi americani. Ori de cate ori este legalizata( sau interzisa ), oriunde in lume, sunt remarcate imediat. In Washington, D.C. casatoriile intre gay au fost recent legalizate, ceea ce a dus la un interes enorm pe Web.

Un grup de lesbiene care erau impreuna de mai bine de 12 ani au devenit primul cuplu, de persoane de acelasi sex, care s-au casatorit in capitala americana, D.C. Cu aceasta uniune de cuplu, Washington-ul s-a alaturat celorlalte state americane: New Hampshire, Vermont, Iowa, Massachusetts, and Connecticut ca singurele locuri din Statele Unite unde este legala casatoria intre persoane de acelasi sex.

Desigur casatoria intre gay are o definitie speciala. Cand lucrurile se refera la uniunile civile sau parteneriatele interne lista statelor este mai mare. California, Hawaii, Maine, Washington state, Nevada, Oregon, and New Jersey  recunosc legatura intre persoane de acelasi sex si permit anumite recunoasteri legale a relatiei lor.

Ceea ce este si mai interesant, recensamantul ce urmeaza sa aiba loc in Statele Unite va permite persoanelor de acelasi sex din New Jersey sa se " identifice ca fiind casatorite". Recensamantul care este un document oficial, va "permite persoanelor de acelasi sex sa se autointituleze sot-sotie chiar daca relatia lor nu este recunoscuta prin lege".

In timp ce in Statele Unite aceasta lege a casatoriilor intre gay castiga teren, in Europa sunt cateva state the Netherlands, Belgium, Spain, Norway, and Sweden au legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex. Urmeza curand  Portugalia. Alte tari care au procedat la fel sunt Canada si Africa de Sud. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu