marți, 9 februarie 2010

Vancouver,JO de iarna 2010 - numaratoare inversa



Presedintele JO Jacques Rogge deplange dopajul din randurile delegatiei ruse dar apara biathlonul. Acesta mai spune ca nu este preocupat de lipsa zapezii  din Cypress Bowl si nici de glumele care se fac pe seama Jocurilor "verzi" de Iarna.

In ultimul an calendaristic cel putin opt schiori fondisti si patru biathlonisti au fost depistati folosind substante care cresc performanta. Acest lucru a alarmat oficialii Federatiei Internationale de Ski si conducatorii celorlalte delegatii internationale. Oficialii anti-doping au declarat recent ca cel mai mare potential sa fie descoperiti aici il au schiorii fondisti rusi alaturi de cei biathlonisti. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca in Rusia exista o agentie independenta pentru depistarea cazurilor de dopaj. La inceputul acestui an Agentia Mondiala Anti-doping a incurajat ahgentia din Rusia sa se bazeze pe experti anti-doping din Norvegia care sunt, alaturi de canadieni, printre cei mai buni din lume in acest domeniu.

In alta ordine de idei Rogge nu este preocupat de conditiile de pe Cypress Mountain unde se vor desfasura competitii de snowboard si free-style. Dar el a glumit la lipsa "peisajului alb" : "Avem o problema in a spune ca ne lipseste mediul alb,  ceea ce este adevarat. Pe de- o parte ne-a fost intotdeuna la indemana sa pledam pentru jocurile de vara insa am insistat pentru cele de iarna . 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu