luni, 24 ianuarie 2011

Chelia si metode naturale de tratare


Cine nu-si doreste sa aiba un par frumos si matasos? Insa trebuie sa stiti despre par cateva lucruri si anume ca parul este facut din celule moarte atunci cand crste din radacina si de aceea nu simtim nici o durere cand il taie frizerul. Dezechilibrul hormonal, deficitul de fier, o alimentatie proasta pot duce la pierdera parului, care este, normala, undeva intre 40 si 100 de fire pe zi. Roscatele au aproximativ 90.000 de fire de par, brunetele au in medie 108.000 iar blondele si satenele 140.000 de fire de par, iar 40% dintre femei se confrunta cu caderea parului ereditara pana cand ajung la menopauza.

Chelia este o trasatura ereditara, mostenita fie de la mama, fie de la tata si reprezinta o afectiune foarte frecvent intalnita. Zonele afectate au o forma rotunda, cu solzisori, care la prima vedere par a fi niste pete fara par pe ele. Examinandu-se, atent se decopera totusi resturi de fire de par rupte aproape de piele. Baietii sunt afectati in proportie de 6-9 ori mai mult decat fetele. Boala este cauzata de o ciuperca ce se transmite direcct de la un copil la altul. Ea se poate transmite si de la pisici sau caini. Mijlocul cel mai obisnuit de raspandire a acestei bolii pare afi totusi schimbarea palariilor, a sepcilor, a scaunelor cu spatar inalt din salile de cinema sau vehiculelor de transport, unde ne frecam capul de tapiserie.

Pe zona afectata, se aplica cu degetele otet de mere de 6 ori pe zi, incepand de dimineata pana la culcare. Otetul de mere este un antiseptic ( medicament care combate infectiile microbiene ) excelent. De asemenea sa nu uitam ca un par sanatos rezulta si din produsele folosite in alimentatia fiecarui individ, alimentatie din care sa nu lipsesca faina integrala, oul, vitamina D, heringul, somonul, morcovii, legumele verzi si vitamina C.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu