luni, 13 decembrie 2010

Statiuni de ski in Iran


Zapada excelenta si partii grozave din ianuarie si pana la sfarsitul lunii martie, iar in unele zone din tara se poate prelungi sezonul de schi pana in luna mai, la preturi foarte bune, oameni ospitalieri care sunt gata sa te ajute, mai ales pe turistii straini, aflandu-se la intalnirea celor trei continente, Asia, Africa si Europa, te poti bucura de o mancare cu influente din diferite culturi si civilizatii.
Statiunea Dizin, cea mai apropiata de Teheran, situata la o altitudine de 3.800 metri beneficiaza de hoteluri, terenuri de tenis, locuri de joaca pentru copii, ciclism si calarie. Statiunea Dizin se afla in top 10 cele mai bune locuri din lume pentru schi si snowboard, cu 23 de partii, 3 telecabine, 2 telescaune si 8 teleschiuri care asigura urcarea de la 950 de metri pana la 3.600 de metri.
Statiunea Shemsak la 60 de km de Teheran, situata la o altitudine de 3.600 de metri, beneficiaza de o vasta arie pentru ski si locuri de cazare in hoteluri, fiind a doua statiune dupa Dizin preferata de schiorii cu experienta, beneficiaza de 8 partii, 2 telescaune si 5 teleschiuri, se poate cobori pe schiuri sau snowboard de la 3.049 metri pana la altitudinea de 500 de metri.
Darband Sar si Danbansar sunt statiuni recomandate pentru cei cu mai putina experienta in domeniul schiului si snowboard-ului, partii mai line, se poate cobori de la o altitudine de 3.049 metri pana la 137 de metri, accesul in varf se face cu 2 telescaune si 2 teleschiuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu