miercuri, 20 octombrie 2010

Statiuni de schi in Bulgaria



Chiar daca esti incepator sau avansat in ale sporturilor de iarna, nu prea conteaza, ceea ce devine cu adevarat importanta este participarea.

Cand va decideti sa rezervati un apartament de vacanta in Bulgaria ati facut o alegere buna in comparatie cu celalalte statiuni de schi din Europa. Atunci cand alegeti o statiune de schi in Bulgaria trebuie sa tineti cont de cativa factori importanti inainte de a face rezervarea. Cateva puncte cheie de care trebuie sa tineti seama sunt legate de disponibilitatea si costul zborurilor, calitatea zapezii, posibilitatea de adaptare la partiile de acolo, ce alte activitati de sezon se mai pot efectua in acea statiune. Iata trei dintre cele mai importante statiuni de schi din Bulgaria.


Borovets

Borovets este cea mai moderna si mai mare staiune din Bulgaria situata la altitudinea de 1 390 metri. Partiile de schi de aici sunt acoperite de zapada de la mijlocul lui Decembrie pana in Aprilie si de aceea pentru un timp apartamentele din Borovets par a fi optiunea preferata pentru schiori si in special pentru familii. Acestea si faptul ca statiunea se afla in apropierea aeroportului din Sofia fac din Borovets o statiune moderna care ofera toate facilitatile.


Pamporovo

Pamporovo este o alta alegere buna, situata la o altitudine de 11 650 metri este dezavantajata de faptul ca aici se ajunge intr-un timp mai lung in comparatie cu Borovets. Este cea mai insorita statiune din Bulgaria si are o zapada minunata pe tot parcursul sezonului de schi care incepe de la mijlocul lui Decembrie pana in Aprilie. Statiunea este buna pentru incepatorii in schiat si ideala pentru copii care invata sa schieze datorita scolilor de schi si experimentatilor lor profesori.


Bansko

Bansko este statiunea de schi numarul unu din Bulgaria apreciata atat de copii cat si de schiorii adulti, aflata la aproximativ 160 de kilometri de Sofia, detine recodrul de zapada de pe tot teritoriul Bulgariei, sezonul de schi incepe in Decembrie si se termina in Mai. In ultimii ani, in Bansko s-au facut investitii masive in hoteluri noi, precum si alte facilitati care sa ofere o vacanta cat mai placuta. Este situata la o altitudine de 925 metri si numele provine de la vachiul cuvant bulgaresc "ban" care inseamna "maestru".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu