Temperaturile mai scazute si zilele ploioase reduc timpul petrecut de copii in aer liber, iar spatiile inchise favorizeaza aparitia si dezvoltarea unor reactii alergice. Lipsite de aer curat si de soare, incaperile declanseaza frecvente crize alergice la copii. Mai mult decat atat, atunci cand sunt pornite, creste emanatia de substante toxice degajate din mobila lacuita, de covoarele prafuite sau de mochetele tratate cu insecticide. Primele simptome sunt stranutul, mancarimi ale pielii, stranutul, urmate de insuficienta respiratorie sau crize de astm.
S-a demonstrat stiintific ca alergiile se pot transmite genetic. Asta nu inseamna ca cel mic se naste cu o reactie alergica, ci ca are o sensibilitate in acest sens. Acest lucru ar trebui tratat cu seriozitate de catre parinti, pentru ca odata declansata aceasta nu mai dispare ci doar poate fi tinuta sub controlcu ajutorul medicamentelor. Cei mai expusi sunt copii nascuti de mame alergice, care traiesc in zone industriale unde poluarea este mare.
Multe dintre aceste afectiuni pot fi prevenite printr-o serie de teste facute inainte de sarcina, precum si prin schimbarea stilului de viata inainte de nastere, pe parcursul sarcinii, precum si in timpul alaptarii.Cel putin cu un an inainte de nastere este bine ca mamele sa eliminedin dieta alimentele cu un potential alergenic ridicat: lapte de vaca, soia, nuci, oua sau diverse cereale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu