duminică, 1 august 2010

Turnul Eiffel-Doamna de fier


Are 320 metri inaltime si cantareste peste 10.000 de tone, este de departe cel mai faimos obiectiv din Paris si unul din simbolurile Frantei in lume.
Timp de 40 de ani a detinut recordul de ceamai inalta cladire din lume. Este pentru prima data cand aduce aproape cinci milioane de vizitatori anual. Turnul a fost construit in 2 ani, intre 1887 si 1889, ca "poarta de intrare la expozitia universala". In 31 martie 1889 Turnul Eiffel a fost inaugurat si deschis publicului larg la 6 mai in acelasi an.
Cunoscut si sub numele de " la dame de fer" - doamna de fier, Turnul a fost considerat un loc de unde poti vedea totul. Cu toate acestea, la vremea respectiva a fost aspru criticat in presa vremii, fiind considerat ca u pata negra si o umbra odioasa a comunitatii pariziene, de catre ilustrii scriitori ca Alexander Dumas, Charles Gounod, Jean-Louis-Ernest Meissonier, William-Adolphe Bouguereau, and Jean-Leon Gerome.
Totusi, pe masura trecerii timpului, oamenii au apreciat frumusetea unica a Turnului, iar pentru poporul francez reprezinta un adevarat simbol la scara mondiala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu