miercuri, 3 martie 2010

In ce tara ai vrea sa locuiesti?!



S-a discutat si argumentat. Sondajele au fost facute, studiile completate si apelurile telefonice efectuate pentru a obtine parerile bine conturate despre unde este cel mai bine sa traiesti.

Au fost luate in considerare mai multe elemente: costurile nivelului de trai, economie, cultura, economie, mediul, libertatea, siguranta si clima. Din nefericire, nu toti oamenii pot sa-si faca bagajele si sa se mute unde doresc( cineva spunea ca in 20 ani in tara noastra nu vor trai decat pensionari, asistati social si drogati). Cu toate acestea, in cazul in care s-ar putea alege, pe baza elementelor de mai sus, care ar fi cele mai bune tari unde ai vrea sa locuiesti?

Dincolo de orice umbra de indoiala(?), Franta este una din cele mai bune tari pentru a locui. Calitatea vietii este mult peste medie, in ciuda faptului ca sunt prea multi guvernanti, uneori, si impozite prea mari. Stilul de viata, molcom, linistitor, plin de pace din Franta este ispititor pentru noii veniti. Sistemul de sanatate este un alt motiv pentru a aseza Franta in top. Guvernul se ocupa de sistemul de sanatate fiecare persoana care lucreaza platind o taxa obligatorie. Desigur, bucataria rafinata cu marile diversitati de paine, branza si vin fac din aceasta tara o atractie pentru oameni. Vacantele, concediul de maternitate foarte generos, stilul de viata relaxant si romantic. Cu toate ca Parisul este un loc scump pentru cumparaturi, unde sa traiesti si sa calatoresti, in provinciile franceze vom gasi preturi moderate si rezonabile pentru orice persoana sau familie.

Australia este o alta tara in care merita sa traiesti, denumita in continuare" Lucky Country". Aici vom intalni o clima moderata cu plaje minunate, o tara cunoscuta pentru stilul de viata activ si sanatos. Sa traiesti aici este mult mai ieftin decat in multe alte tari din lume, si totusi se poate sa mananci bine si sa vizitezi multe locuri apartinand culturii acestei tari. O vizita in Australia nu este deloc ieftina avand in vedere economia puternica demonstrata si de faptul ca a facut fata Crizei Mondiale mult mai bine decat alte tari. Frumustetea si unicatul locurilor de aici plaseaza Australia pe un binemeritat loc unde ti-ai dori sa traiesti.
Elvetia este o alta tara extraordinara unde ti-ar placea sa locuiesti. Independenta si frumoasa, aceasta tara a reusit sa-si faca numele cunoscut in ciuda dificultatilor pe care le-a intampinat. O alta tara extraordinara unde ti-ar placea sa locuiesti-Elvetia- unde se vorbeste engleza,franceza, germana, italiana. straini se vor simti ca acasa aici, mai ales ca este foarte bine primita cunoasterea mai multor limbi straine. Elvetia, desigur, recunoscuta pentru branzeturile sale, partiile si statiunile de schi si numeroase sedii de banci reprezinta un loc potrivit pentru cai care doresc sa-si schimbe locatia.
Germania ocupa un loc important in acest clasament al tarilor cu nivel inalt al calitatii vietii. Chiar si cu problemele economice globale existente, Germania si-a pastrat capul deasupra apei, oferind 30 de zile de concediu platit pe an si un salariu decent pentru oamenii muncii. Germania este o tara solida: de la cladiri pana la drumuri. Multi raman surprinsi sa afle ca este foarte generoasa cu natura. Tunelele rutiere si feroviare, muntii si parcurile, statiunile turistice te ajuta sa te bucuri de frumesetea naturii. O adevarata poveste de iarna pare ca o traiesti cu ocazia Craciunului cand toate casele, magazinele sunt impodobite in spiritul sarbatorilor de iarna. Farmecul cladirilor pline de istorie alaturi de o economie puternica te cheama sa locuiesti aici.
Noua Zeelanda, locul peisajelor salbatice, este ultima pe lista unor tari exceptionale. O parte insemnata din filmul Lord of the Rings( Stapanul Inelelor) a fost filmata in aceste locuri parca desprinse din tablouri al unui alt taram. Multi sunt cei care afirma ca este un loc perfect pentru a-ti intemeia si creste o familie. Reprezentative pentru aceasta tara sunt plajele si stilul de viata din preajma acestora, adevarat izvor de sanatate si datorita sporturilor care se pot practica. Este un loc sigur pentru a trai, asa cum recunosc si locuitorii de aici fara a parea lipsiti de modestie, deoarece: rata criminalitatii scazuta, politistii nu poarta arme, si intalnesti cu greu oameni pe care sa-i corupi. Foarte rar vei auzi de saracie, aglomeratii in orase, poluare, epidemii sau alte evenimente, parca totul decurge normal, cum ar trebui sa fie de fapt. Fara indoiala ca Noua zeelanda s-ar putea plasa undeva in topul acestei liste. Pentru a te muta trebuie sa tii seama de multe lucruri printre care regulile din noua tara unde doresti sa locuiesti, pasaporarte, taxe, ce iti este permis si ce nu Pentru a lua la cunostiinta aceste lucruri si a pregati actele poate sa dureze pana la doua luni, asa ca e bine sa faci planul din timp. Nu uita sa treci pe la medicul de familie si la stomatolog. Toate aceste pregatiri sunt incitante dar si stresante in acelasi timp. Oricum toate acestea vor trece si vei uita de greutati, urmand sa te bucuri de o noua viata.

3 comentarii:

  1. australia,tot ce poti sa visezi roz eu una daca as ajunge acolo toata viata mea ar fi un vis roz

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you for the info. It sounds pretty user friendly. I guess I’ll pick one up for fun. thank u

    Cum Este Viaţa în Australia

    RăspundețiȘtergere
  3. Australia el pais en que me gustaria vivir y voy aser todo para cumplir mi sueno en realidad...vivir en un pais asi es un sueno en que no quiseras despertarte nunca.

    RăspundețiȘtergere