miercuri, 17 martie 2010

Filme cu... tango


Tangoul s-a nascut in Argentina, Buenos Aires, la sfarsitul secolului XIX in suburbiile sarace ale orasului care adaposteau un numar foarte mare de emigranti de pe toate continentele. In acea perioada tango-ul nu era considerat un dans acceptabil in societate pentru ca, avand in vedere unde aparuse tangoul, oamenii il considerau imoral. Cantaretul Carlos Gardel, vocea de aur a tangoului, este in parte responsabil de transformarea tangoului intr-o muzica „respectabila”, iubita si admirata. Din anii 1980 tangoul renaste in opinia publica internationala prin spectacole de tango argentinian. Apare un nou stil- “tango fantasia”, stilul de scena, de spectacol, “tangoul de privit”.
Tangoul s-a raspandit ca focul si a cuprins Parisul, Londra, Roma, Berlinul si peste ocean New York-ul.Originar din America Latina dar insuit de toate tarile are aparitii spectaculoase in productiile cinematografice, pentru ca reprezinta o manifestare a pasiunii care nu presupune sex dar care il mentine planand in ecuatie.

Tangoul este o exerienta personala care se traieste in cuplu pe ringul de dans. Adevarata istorie a tangoului se scrie in fiecare clipa in inima fiecarui dansator de tango.

10. Love and Other Disasters (2006)

 9. Shall We Dance (2004)

 8. Mr. and Mrs. Smith (2005)

 7. Rent (2005)

 6. Never Say Never Again (1983)

 5. Tango (1998)

 4. Take the Lead (2006)

 3. Frida (2002)

 2. Moulin Rouge (2001)

 1. Scent of a Woman (1992) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu