marți, 15 martie 2011

Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta


Era in anul 1727. intr-o mica librarie din Anglia, un barbat impacheta o cutie cu carti, pe care urma sa le duca pe piata din Uttoxeter pentru vanzare. Era mereu scuturat de accese de tuse. Intre doua accese de tuse, il ruga pe fiul sau in varsta de 18 ani sa duca el cartile. Baiatul tocmai citea in cartea sa de latina, el auzi rugamintea tatalui, dar nu reactiona si ramase pe loc. Veni caruta si tatal iesi in ploaie, ca apoi sa pornesca la drum circa 30 km, spre piata.

Cincizeci de ani mai tarziu, un barbat in varsta statu cateva ore in ploaia care curgea siroaie in piata din Uttoxeter. Cand ploaia inceta, se indrepta incet spre caruta si porni spre casa. era scriitorul englez Samuel Johnson, fiul vanzatorului de carti mai sus numit. El a fost atat de mult urmarit de evenimentele de odinioara, incat a incercat sa plateasca pentru acea neglijenta prin acest comportament ciudat.

A cinsti parintii este mai mult decat o porunca, este un drept. Copiii ii cinstesc pe parintii lor prin ascultare. Dupa ce au crescut acesta cinstire poate fi aratata in continuare prin vizite, sau telefoane, prin ingrijire si ajutor, cand parintii au nevoie de acestea.

Ocaziile pierdute de a da parintilor cinste si a le arata dragoste pot conduce mai tarziu la durere si regret.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu