marți, 19 octombrie 2010

AROLLA - Elvetia


Arolla se gaseste in partea superioara a Vaii Herens in Valais si ofera o zona de schi neaglomerata si bine intretinuta cu 13 piste individuale cu 5 teleschiuri de cate 3 persoane ce pot transporta 550 de schiori sau snowboarderi pe ora. Unul dintre teleschiuri te poate urca pana la o altitudine de 3.000 de metri, piste a caror lungime atinge 2.500 km acoperite tot sezonul de zapada, iar daca aceasta lipseste atunci cele trei tunuri de zapada fac fata la 2 km de partie. Zonele de parcare si drumurile sunt practicabile tot anul atata timp cat statiunea ofera posibilitati de drumetii pe timpul verii si sporturi de iarna si schi pe timpul iernii.

Arolla se gaseste in Elvetia si exista aeroporturi mari cat si mai mici de unde apoi se poate ajunge in zona de la Sion, de la Geneva, de la Berna, de la Pian Rosa, de la Aosta, de la Bex.

Cel mai mare aeroport este Sion-ul de unde se ajunge in statiune in aproximativ o ora pe o sosea clara si curata. De la oricare din aeroprturi se poate ajunge in statiuna Arolla cu autobuzul, microbuzul, masina inchiriata sau trenul. De la Geneva se poate lua trenul pana la Sion de unde se poate lua autobuzul sau o masina inchiriata pana in statiune unde, odata ajunsi, asigurati-va ca faceti parte dintr-un grup pentru a avea reduceri cosiderabile la servicii. Un eveniment spectaculos de vizionat este inflorirea florii salbatice in perioada iunie-iulie. De asemenea Arolla are cabane si vile primitoare, restaurante care ofera specialitati culinare in functie de anotimp.