luni, 9 august 2010

Sfaturi pentru a arata bine vara


In lunile fierbinti ale verii trebuie evitat machiajul puternic, iar parul trebuie protejat impotriva deshidratarii.

Protectia tenului este esentiala in acest anotimp cu zile caniculare, de aceea pe cat posibil, in fiecare dimineata trebuie sa aplicam pe fata o crema hidratanta cu protectie UV, asteptam pana se absoarbe in piele si numai dupa aceea ne apucam de machiajul obisnuit. Putem lasa deoparte pentru un timp fondul de ten, fardul de pleoape si rujul, deoarece personajul principal al machiajului de vara este CORECTORUL, mai mult decat suficient pentru a camufla micile imperfectiuni ale pielii si cearcanele de sub ochi. pentru un efect garantat este bine sa aplicati pe portiunea de sub ochi o crema cu continut de cofeina, care in cateva clipe face sa dispara umflaturile neplacute de sub ochi. Deci trebuie evitat fondul de ten deoarece din cauza transpiratiei excesive acesta nu lasa porii sa respire. Puteti folosi o pudra bronzanta, care poate fi aplicata atat pe fata cat si pe decolteu sau chiar pe pleoape. Detaliile sunt deloc de neglijat: este indicata arcuirea pronuntata a sprancenelor, genele cat mai lungi, dar si accentuarea buzelor cu tente stralucitoare. Achizitionati cu incredere o mascara rezistenta la apa, de culoare albastra, verde sau maro. astfel incat sa puteti renunta pentru cateva saptamani la fardul de pleoape.

Protectia parului devine foarte necesara pentru ca aerul este fierbinte si foarte umed, razele UVA si UVB sunt deosebit de daunatoare asupra structurii parului: continutul sau de apa scade, varfurile se pot despica iar scalpul se poate deshidrata, ducand la aparitia matretii. Trebuie sa alegem balsamuri cu filtru UV, care contin ingrediente hidratante. Daca stam mai mult la soare este bine sa ne prindem parul in cada sau in coc. Nu este momentul sa faceti economii la coafor, caci in lunile de vara este indicata taierea varfurilor la fiecare patru saptamani, pentru a improspata podoaba capilara. Mancarurile si suplimentele nutritive cu continut bogat in beta caroten, acid folic, seleniu, calciu si zinc ne fac parul mai lucios. In aceste zile de vara parul se poate clati si zilnic, caci transpiratia si praful pot dauna mult structurii firului de par. Sa nu uitam de balsam si daca este posibil sa lasam parul sa se usuce singur.

O data pe saptamana, inainte de a va spala pe par, aplicati 50 cl de ulei de masline pe intreg parul, apoi infasurati-l intr-un prosop incalzit dinainte. Spalati-va apoi cu samponul protector obisnuit, insa de data acesta lasati deoparte balsamul, parul fiind stralucitor si sanatos datorita uleiului de masline.