joi, 18 februarie 2010

Cum sa ne imbracam, Doamnelor?!


De ce sa cumparam haine pe care nu le purtam?

Economisiti bani de acum inainte pe hainele care nu le purtati! De cate ori stati in fata dulapului si va intrebati: ce-a fost in mintea mea? 

Ce-ar fi daca ai merge la dulapul tau maine dimineata si te-ai imbraca cu prima haina care iti cade in mana si.... ti-ai da seama ca arati fabulos? Atunci ce-ar fi sa faci acelasi gest si maine, si poimaine? Ce-ar fi sa se intample in fiecare zi pentru tot restul vietii?

Suna imposibil?

Ei bine, daca veti avea un dulap ca toate femeile, este posibil.

Stii doar: o bluza aici, un sacou acolo, trebuie s-o am si pe asta, ultima moda din filme. Ce ai? Nimic de purtat! E ca si cum te-ai duce la magazinul alimentar si ai cumpara masline, ardei iute si inghetata, si ajuns acasa te intrebi de ce nu poti pregati o masa.

Stii ce? Iti complici prea mult viata asa cum fac majoritatea femeilor de aceea poarta aceleasi costume tot timpul, iar cand apare ceva nou se panicheaza.

Dar exista cateva femei in lume care reusesc sa arate extraordinar de bine imbracate. Cunoasteti genul: sunt tot timpul impecabile, stilate si par a avea un dulap de haine fara fund.

Ce au ele si tu nu ai? Mai multi bani? Mai mult timp? Alt fel de timp liber?

Probabil ca nu.

Sanse sunt, ele detin secretul.

Secretul de a te imbraca elegant fara eforturi prea mari.

Coco Chanel. Audrey Hepburn. Jacqueline Kennedy Onassis.

Dupa parerea unora cele mai bine imbracate femei,  avand un stil propriu. Fiecare dintre ele aveau bani si celebritate, este adevarat, dar nu neaparat un dulap plin cu haine. De fapt, atunci cand a murit, in anul 1971,  Coco Chanel, femeia pe care Picasso a denumit-o "cea mai sensibila din lume" avea la Paris o garderoba compusa din trei costume. De ce? Pentru ca ea, si nu numai, cunosc secretul de a te imbraca bine fara sa cheltuiesti bani pe haine pe care le porti poate o singura data sau deloc in oras daca constati atunci cand te uiti in oglinda ca nu ti se potriveste sau cu coafura, sau cu evenimentul, sau cu vremea sau cu propriul stil de viata.



Coco Chanel - Edmonde Charles-Roux


Misterioasa pentru apropiati, inversunata sa stearga orice urma a trecutului, a originilor ei, a familiei insesi, gabrielle Chanel a fost de-a lungul intregii existente o persoana in afara normelor intr-o societate conformista. 

Edmonde Charles-Roux a fost nevoita sa faca ordine si curatenie intr-o intreaga viata de minciuni sau de marturisiri subtil travestite pentru a ne-o arata pe fetita unor negustori ambulanti din Cevennes, nascuta din intamplare la Saumur; pe orfana uitata intr-o manastire din Corezze, pe mica eleva interna la calugaritele din Moulins...